Mekna

Monday, January 28, 2013

Cuti cuti


Start cuti winter break terus gi mansuro rumah kak cuna, 
menulong geng2 nasik kerabu menyediakan nasik untuk 
maulidur rasul..:)



Pah gi Air terjun @Fayoum pulok, sakik orat membikin nasik
kerabu tak abis lagi lalu menamboh sakik orat menaiki van
ke Fayoum, fuhhh dohla jauh lajok gak pung, hampir 7jam
perjalane baru sampai.


 
Ni lah satu2nya air terjun hok terdapat di bumi mesir, sohor
tu gak tempat ni di kalange ore2 mesir. kalu pok dio mari malaysia
kejjuk bakali tengok jeram line sep kito..jjadi model meta




Model air terjun ala2 titanic :D
























Berhadapan tasik Qarun, tu la tasik hok Allah tenggelamkan
harta si Qarun dulu. dio dulu asalnya pengembala kambing,
pah gano tahu buleh jadi kayo, bila jadi kayo dio jadi agah,
xsey bayar zakat and so on. makanya Allah tenggelamkan
harta2 dia yang banyak tu lalu menjadi tasik. luas kot tasik
tu. dengar kabar, sapo2 hok menyelam nok gi cari harta
dale tasik tu mesti hilang ore tu xtau pah mano.






dengar kabar jugok, harto dio memey banyok, kunci bilik tempat
simpan harta dio sajo buleh diangkut dengan 100ekor unta. fuhh
tu baru kunci, memey banyok sengoti lah harta qarun ni.



Ke cairo pulok..memey merantau abislah dengan Kak cuna, terjupo
budok2 hensem ni dale van on the way ke cairo, buas sungguh hok
tengoh tu, Mohsein namonya. dari kiri, Ziyad, Mohsein, Yusof :D



Gi Cairo bena semata2 nok gi tengok Ucop(Yusof) yang kacak!:D
ni anok sepupu, Kak Yan..husband dia duk Cairo, makanya dia mai
bercuti di mesir meta sementara cuti masih ada :D bertolak pagi ke
cairo, pah kelik before maghrib, kejap sangat tak puah main ngan
Ucop..xpo nanti Ucop nak mai tanta pulak :D 

Harini nok merantau ke Tanta pulok,
angkut kak Cuna gi dating tanta pulok :p 
mari merantau sementara cuti masih ada :D

Wednesday, January 23, 2013

Kalerful riang ria


Pada suatu hari, buntu tak tahu nok
masok gapo ko ambe and housemets,
dale peti napok banyoknyo timun,
carrot ado sikik jah. pewarna pung
banyok kaler ado...makanya terhasillah..

-
-
-


Nasik kalerful riang ria, 
Acar timun masam manis,
Ayam masak merah pedas nyenga :D

Senang dan cepat! jemput make,
lamo doh etep xmakey nasik kalerful time 
bekwoh, makanya kami berbekwoh dale 
rumoh jahla :p

Nasik terlebih warena ija, ija tu peting,
takbir! (tetiba)

Tuesday, January 22, 2013

Kerepek ubi




Dengar video ustaz azhar, terfiker meta, banyok kali 
ustaz duk sebut pasal isteri brehi mengepek kiki

Ambe punya adik2 yang serumonya lelaki, dulu time 
zaman sekoloh ambe ingat sokmo duk ngepek ko
adik2 sebab bergegang gegok main bola dale rumah, 
duk main gusti la, duk bernepik2 main game pok2 dio.
serius banyok perangai..zzz

Serius pening pala. dulu bersekolah di maahad, perlu
menghafal banyak madah dalam bahasa arab, makanya
amat memerlukan suasana tenang supaya semuanya masuk 
dalam pala. kadey2 sapa mengepek bley2 sebok-nok-jerik 
sebab adik2 diam meta jah lepas keno maroh, pah gegey  
semula. serius beraso nok nyekeh :D

Pah ambe gi study di beranda di luar rumah la, tutup semua 
pintu pah bercokoh sedo menghafal sambil ditemani ayah 
tersayang, hok brehi mengguting pokok2 bonzai dio di
waktu male. tenang memey tenang, tapi nyamuk banyok
lah pung. 

Kini besar panjang doh belako, ambe pun tua doh xcekat nok
mengepek. loni bila dah tua, kalu beraso nok maroh ko 
adik@saem ambe tidok lagi mengepek, ambe menjauhkan diri
senyak tipah, malas nok berkerencek. pah ambe tidur kroih2
dulu menahan bekok di hati haha pah lepas bangun baru ambe 
berterus terang gapo hok ambe tak puas hati, tapi dengan ayat 
yang cukup padat dan ringkas, malas nok kecek lebih2, tiada
mood. 





Berbalik kepada video ustaz tadi, ambe pun jadi terfiker,
betul ke semua isteri ake mengepek panje lebar begitu? 
adakah ambe hok jenis kalu time marah beraso malas 
nok kecek bertukar menjadi lenguh mulut akibat banyok 
mengepek kepada toklaki? :D 

Pendapat ambe lah, ore hok ado isteri hok banyok ngepek
tu mestilah berpunca dari suami hok banyok perangai :D :D
kalu x banyok perangai@berjurus, masakan isteri tetiba 
nok start enjin muto bot? :p

Lelaki ni kita xleh ngepek banyok2, sebab duk ngepek
ko adik2 dulu, memey habuk pun tarak pok dio xdengar
pung, sampai akhirnya guna cara berlembut, beroyat secara
ringkas dan padat tanpa ngepek! memey pok dio ake dengar
dan beroyat Okay kak! hok lebih bes bila senyaktipah
duk dale bilik, memey pokdio ake beraso bersaloh.

Teringat masa kelik raya2012, membaca mesej di dale
bilik dari seorang adik "Kak, Lan mintak maaf, xsengaja".

harharhar :D

Selama-lamanya kelembutan takkan pernah tewas
dengan kekerasan :)

Moga mekna kekal sebagai si pemalas membuat kerepek ubi,
sebab insyaAllah suami seksok seorang penggali ubi yang berjurus,
kalu tak berjurus, terpaksolah start enjin ketogalo retek ngeh3

Monday, January 21, 2013

Anokmok



Bercakap pasal lelaki yang anokmok ni
mesti ramai puwe beraso erk erk errr,
sebab pernah dengar ado ore berkato..

"Err xsey aku suami hok anokmok"

Macey Zaing @Setiahujungnyawa(pahceroh)
jugok. dio pun anokmok jugok, turut sokmo
kata mok dio sampai tunang dio pun geram
maroh baloh2 gegang gegok u knowz.

Serius pelik. bakpo pulok mesti geram?
sepatutnya bersyukur buleh bakal suami
hok anokmok.

Sebabnya, syurga bagi kaum lelaki terletak
di bawah telapak kaki ibunya sampai bila2,
lain dengan kaum hawa, sebelum kawin, syurga
terletak di bawah kaki ibu kita, dan selepas
kahwin akan berubah lokasi ke telapak kaki
suami kita pula.

Bagi ambe, anokmok hok turut belako kata mok
dia selagi xmenyalahi syariat islam memey ambe tabik
getar spring! sebab tu tandanya dia mentaati ibunya,
bermakna dia mentaati Tuhan yang Esa.
pasangan yang mentaati Tuhan,
beruntunglaaa sape2 hok dapat kan?:D

Pesane untuk adik2 ambe yang semuanya lelaki,
dan juga readers blog semua,
taatilah ibu sampai bila-bila,
hatta nanti sudah beristeri sekalipun,
ingatlah syurga di bawah tapak kaki ibu selamanya,
jadilah semua lelaki yang superawesome,
yang mentaati syariat dan juga ibu kalian..:)

Sunday, January 20, 2013

ENT



Round ENT tersangatlah relax,
kelas setiap hari 2jam jah, tu pun
sokmonya xsampai dua jam pun, 
sebab doktor mari lewat, duk cokoh
sedo menunggu hampir setengah jam
lamanya. kelik2, bila sampai rumah
tengok jam eh eh tak pukul 11.30 lagi?
bahagia bahagia.

"Tahun pok awok memang relax, tapi 
exam susah"

Pesanan senior masih terngiang2.
jange nak bersantai sangatlah ye
mekna and kawang2 :)

Saturday, January 19, 2013

Berat66


hero heroin @setia hujung nyawa.

@terjumpa twitter, gi stalk2, pastu
tengok dia reply twit peminat makanya
jadi beroyat untunglaaaaaaaaaaaa.

@terjumpa twit jiwangnya pada tunangnya,
maka beroyatlah eh dah tunang.......zzzz.

@terjumpa fanpage di fb, like terus.

@bercokoh sedo menghiris ulam nasi kerabu
bley2 tengok cerito Penunggu istana di rumah
saem, tibo2 tertubek pelakon tersebut berambut
kerinting. saem oyat..

"Gelapnyaaa...dhla kerinting"

"Weh jange mengata ko Zaing lah"

Haha sejak bilo mekna jadi laguni
ni? berat66 la. 

Bersungguhhae punya peminat haha :D
kerijoey yang tidok berfaedoh sungguh.
Ini bukan salah ambe, semuanya salah
cerita tersebut..-_-

Friday, January 18, 2013

Mom




Teringat pulak time ma ngiling tengok 
buku ambe..

"Payohnya, gano nok baca inggeris 
hokni kak, gano la kak ngaji"

Lucu ma, dulu dio jugok hok mengajar ambe 
bahasa inggeris, dulu masa kecik dio la hok
ajar sebut sebutir2, ambe ingat lagi al-kisah
APPLE.

"Kak jange baco dengan ejaan melayu,
salah salah..sebut..Epel"

"Bakpo ma..xpehe la bakpo sebut gitu,
bakpo keno sebut gitu"

"Sebutan bahasa melayu tak sama dengan
sebutan inggeris kak"

"Pahtu kak nak ingat gano ma, lain perkataan
lain sebutannya"

"Kalu nok ingat kena baca sokmo kak"

Lebih kurey gitula, ambe ingat2 lupo. kalu ma
tak ajar perkataan2 tu dulu, mustahil kak buleh
sebut perkataan manggeris hok ado dale buku 
loni ma. mana mungkin kini ku mampu menyebut
old iritis posterior synechea with complicated 
cataract or blepharoconjunctivitis with herpes
simplex n etc. penangan round Ophthal tak abis
lagitu haha tanpamu ibu siapalah aku..chewahhh

Tacing sikit sebab baru gayut ngan ma, duk kecek2
pasal pisoh2...

"Takuk ma sedeh nok pisoh ngan kak jah nati haha"

"Haha koya la anok aku ni"

Bunyi jah suko, tapi nadanya yang sebak ku amat
kenal. berpisah secara zahir saja, takkan terpisah
dari batin. u r forever in my heart mom :D

Love u forever ma, semua jasamu kan ku kenang :)

Thursday, January 17, 2013

Lawatan paling scary



Godek2 album, terjupo gambar kiuk miuk
lepas SPM, tahun 2007 kot sesuci lebaran key
tuh muka haha masa ni gi lawate free ditaja
khas oleh kerajaan negeri kelate. duit poket pun
dio buwi, free lako pah kami pun join la. lawate
gi kenL, cumanya beraso pelik sikit lawate tersebut
sebab terbuka kepado semua peringkat usia, makanya
kami hok mudo sekali masa tu, hok lain semo kakak2
dan mokcik2 tua pun ada. 

Naik lah bas belako then sampaila di tempat penginapan. 
masa tu sampai malam, pah lepas rehat2 meta kami kejuk 
sebab sep penaja suruh bersiap2, masa tu 3pagi doh, nok 
tahu dio ajak gi mano?

Gi Bukit Bintang! haha bukit bintang pukul 3pagi, untuk
gi tengok realiti sebenar masyarakat2 zaman loni. serius,
ni la lawate hok aku raso paling scary sekali. sebab apo
aku kato scary? meh nok style citobelako ni.

Bas hok kami naik tu dio punya cermin besar sampai paras
lutut kami, memey fullview sungguh la ambe kelih ari tu. 
masa tu hujan separa lebat, jalan pulok jam makanya bas pun
bergerok slow2, membolehkan kami mengamati panorama
di Bukit Bintang masa tuh. 

Mula2 lalu depey disko tertutup, ado sep2 muko macam 
melayu duk minum(mace arak)  depey tuh, tepi jale molek, 
slamber derk jah. pah hok tak tehey nyo pok dio sengeh 
tengok pok2 kami hok paka 'tertutup' ni dale bas, pah nyo 
ajok pulok suruh minum sekali dengan isyarat tangan. siap 
duk gelak2 lagi ngan saem2 dio, seriusly masa tu nok jerik 
tengok realiti sebenar.

Mokcik2 duk alek belake bunyi duk ngucap. xtau nak kato,
kalu pok mu raso sendiri suasana malam tu memey beraso
kecewo tahap dewo. kecewo kepada ore2 hok ada kuasa
untuk tutup litup belako tempat2 maksiat gitu tapi buleh
pulok relo sedo jah membiarkan tempat2 stupid gitu melata
di negara malaysia, ya! negara islam..kecewooo weh.

Lepas tu lalu pulok depey disko hok terbuka, style open air
gitu lah. pah sep penaja oyat, lebih kurey ginila..

"Napok dok sep2 dio duk disko kat tengoh tu"

Ya, ambe napok tino2 garek dan jate2 sakai duk menopat
sekat2 nok duk berjoget tak ingat dunia. mintok jauhla 
ya Rabbi daripada kami semo, berilah hidayah kepada
mereka, jauhi mereka dari kegarekan dan kesakaian.

Pah alek2 tepi jalan tu napok sep2 tino bermekap
tebal berskirt pendek doooh duk berjaley dalam hujan
tersebut, bley2 bowok selipar tinggi sep dio, relo tu
berjaley kaki ayam, berbasah jeruk dale huje semata2
nok gi disko. pok2 dio gi ke arah disko dengan sengeh
pah napok mace tunduk2 malu bila diorey lalu tepi bas
kitore.

Banyok lagi la tempat hok membuatkan rasa scary
termasuklah tempat sep2 matnyah duk lepok, pakai 
seksi molek..seperti biaso sep2 dio lambai2 tange
ke arah kami. euwww.

Panje lah lagi cito nyo..

Serius tu lah lawate hok paling aku takleh lupa sekali. 
lawate hok membuatkan mata aku celik pah ko arini.
scene paling sebok sekali, bila sampai kelate. masa tu
kami sampai lewat pagi jugoklah, beraso sayenyooo
ko kelate hanya Tuhe yang tahu. 

Round2 area kb, lalu kut depey stadium tu. senyap sunyi 
jah, tenang molek kalu nok banding tempat2 sebelum ni 
hok gegang gegok dengan lagu yang membingitkan telinga
(penaja bukak pintu bas kejap suruh kitore dengar sendiri) 
dan ore2 duk melompat mace monyet. memey sebok, 
terbaye laluh wajah redup pemimpin kito. takbir!
kata terakhir dari pihak penaja..

"Tenang kan sampai kelate?"

#Kalu ingat balik pun beraso seboknyoweh.

PS:
1.Wahai pemimpin, taatilah Allah, Rasulullah,
2.Wahai anak muda, kita aset untuk islam,
jagalah maruah diri dan agama sebaiknya. 

Wednesday, January 16, 2013

Esok



Beratus ratus nyakit mata hok perlu dihafal,
esok masanya akan tiba, 
Ophthalmology endround exam! 
mohon doanya.

Aritu doktor Ophthal ada tanya, kami bercita2
nok ambik specialist gapo nanti?

Ambe sebenarnya bercita2 nok jadi tenaga
pengajar untuk bakal2 doktor sebab xsey sibuk
sangat berkijo di spital, ajatnyo nok bekerjo
lebih sebagai bibik di rumoh jah :p tapi before 
buleh ngajar keno kijo then ambik specialist 
dulu, makanya bercita2 nok ambik specialist
sakit puan @ orang tua. insyaAllah.

Yang pastinya xsey jadi Ophthalmologist -_-
eh tapi belajar mata memang best sebenarnya.

Tak sabar nak masuk round baru iaitu
round E.N.T 19Jan esok lusa :D belajar pasal
Ear, Nose, Thorax pulok..besnyaa!:)

Makin bertambah tahun,
makin berasa cinta belajar ciptaan Tuhan,
dulu pernah letih mencuba pelbagai cara,
supaya otak berterusan berasa best,
sampai pernah jatuh berkali,
hanya lelah, tapi bukan menyerah,
putus asa? Itu bukan aku,
betul kata orang,
kalau kita tak berani mencuba berkali,
kita takkan bertemu kunci yang terbaik :)

"If u never did mistakes then u never tried anything"

PS:
1.Bercita2lah menjadi doktor yang bukan saja
mampu merawat jasmani pesakit, tapi mampu
merawat rohani pesakit juga.
2.Esok exam dey lagi update blog, dasar blogger
tegar betulla :p

Monday, January 14, 2013

Habit before study






Sungguh beraso lucu bila housemets
tegur bedak hok dipakai pada muka.

"Malina dale rumah pun bbeddok"

hahaha ok la, sebenarnya ambe ado 
habit pelik sikit kalu nok study, kalu
rajin laa kadey2 before nok study male
tu kadey2 keno gi pakai cream dan bedok
tebal2 pah lekcu dannn minyak wangi haha
haaaaaa..barulah beraso bestt mau study.
doh di luar mano buleh pakai lekcu meros
meram, bbeddok tebal2, sembur minyak
wangi sapa 3kali sembur dihhh, makanya
ambe pelepas hangin dale rumah sajalah.

Caro apo kokram?:p

Hok nakanya kalu housemet masuk nok kecek
dale bilik pah ambe beraso malu lah nok ppaling
mugonyo muko supo hantu cino, ahhh biorlah
yang penting semangat study tu ado..biasonya
ambe akan tersengeh2 bagai kerang busuk ppaling
ke arah pintu bilik..

"Yo awok..ado gapo? :D"

"Eh malina..make up kooo?"

haha bosey la pok2 ni neh, biarlah ambe nok
berjangok dale bilik ambe..kikiki tapi hok sadisnya
ambe jadi hantu cino di kebanyakan malam study
jahla, amat kelainan di malam prekso di mana maso
tuh memey nok sikat rambut pun kadey2 xsempat,
malam prekso biasonya ambe jadi hantu Kak Limah,

hihi :D

PS:kalau dah namanya perempuan :p

Sunday, January 13, 2013

Mok and the geng




Alhamdulillah mok ambe sebelah
abah dah sihat lepas ada masalah
kesihatan di hari2 yang lepas. siap
wat lawak lagi time ambe tepon.
duk kecek2, tiba2 mok gelak2 kecil
dan beroyat..

"Kak..oo kak..kak nok duk kapung
ni jugok kak?"

Duk kecek dengan mok pah dengar
mok sedaro hok paling kacik rapak
jik pun duk nyapuk belake..

"Napok tok tuo sakni"

Erk, nok sukko sero. pandaila mok,
segar bena doh tu kalu buleh sapa
ngaca2 gitu. lawok2. aku pun try
mengubah topik bley2 buat blur
dan buat kalut kecek mugo lain
bley sengeh.

Soalan mok tadi amat dalam maksudnya,
ambe sajo wat lolok blur mok,
muger ambe ni kan pemalu orangnya,
napok jah blur, tapi dale hati ada kebun.

ehem.

Semoga sehat sokmo nenda :D

Setia hujung nyawa


Mula2 tengok ore pakat duk gegey pasal
cito ni di fb dan blog. pah aku wat xtahu.
pah koho gegey pok2 ni kecek pasal hero 
tersebut. haish, pah gi la google meta,
dengan harapan nok tengok sikik-sikik jah,
pah eh ehhh...sedaknyo cito ni..sweetnyoo.
sweetnyooo....malangnya abis sudah ambe
kelih sapa episod terkini, iaitu episod12.

Sedak dooh gak pung, akhirnya bercokoh 
sedo. menunggu episod13, bila nok tubek ni?
esok esokkk....

Esok kelik present buleh kelih yeyyy, (bersungguhhae)
doktor saya mohon esok jangan tanya soalan payoh,
esok terover gerun sebab bakal berdepan
dengan doktor paling ambe gerun tabik 
getar dekpong gak eh...doakan kami ye, TQ! :D

Saturday, January 12, 2013

Semangat

Suhu 5 degree bukan penghalang,
bersejuk ketar berlima di dapur,
menghiasi kek rainbow dengan lawa,
pukul 12.30malam, semangat dooh tu gak.



Jarey bena beraso suko buat kek@kuih,
sebab bab belajar buat kek@kuih kurang brehi sikit,
kalu belajar buat jenis lauk pauk tu memey kegemaran,
tapi takpolah, bak kata ore 'prektis makes perfect' haha.

Jemput make belako deh.

Wednesday, January 9, 2013

Keredhaan




Allah itu Maha Baik,
di saat kita pergi ke arahNya, Dia menyambut,
di saat kita terpergi dariNya, Dia menarik kembali,
fitrahnya manusia takkan pernah lari dari kesilapan,
teruslah melangkah mencari redha dan keampunan,
jangan pernah berhenti selagi tidak bertemu Tuhan.

=)

Tuesday, January 8, 2013

Teksi


Lepas siap bayar internet, maka naiklah aku 
dan meksal ke atas teksi, masa tu ada driver 
n sore lagi penumpang puwe di tempat duduk 
depan. puwe tu duk kecek fon. lepas tu sampai 
destinasi yang dituju oleh puwe arab tu. masa dia
nak bayar tu, aku napok mace driver mudo tu mace
lama jah letak tange dio kat tange puwe tu sambil2 
nok ambik duit, xtaulah takuk dio tak sengaja.

Pah puwe tu pun cepat2 tarik tange dio, then laki
tu ada oyat bendo ko puwe tu, slowww jah dio oyat.
puwe tu cepat2 tubek and tutup pintu kuat dooh sambil
berkata..

"hayawannnn!!!" (menatey ni!!)

Aku ni kerah situ doh, hassudoh lagumano ni, takukk dooh
sebab tibo2 napok muka dio macey gatal, dan kami pun 
takuk, tiba2 dia oyat..

"ana aiza 5geneh" (pahni kena byar 5geneh)

"leih ghaliyyah awi?" (bakpo mahal sangat?)

"la' la'" (xdelah)

Cess..dohla dekat jah, sekalo 2 3 geneh jah, takpolah
mahal pun asal selamat jah, lepas tu dia berhentikan
teksi dia and ada sore pokcik tua masuk, fuhhh lega aku.
beraso over sangat laa 5geneh tu sebab xpernah2 pun 
dari area fathalla ke maarad sampai 5geneh. aku pun oyat..

"ya ustaz..mumkin 4 geneh?" (kalu 4geneh buleh?)

"masyi" (okay)

Baso arab, kalu ngan sep2 malaysia sokmo nok nipu,
stail pinar mata ngan duit, ore begini buleh digelar
sebagai penipu dan pencuri..sebabnya mintak duit
koksey kokdey. silap kami jugak sebab sepatutnya
tanya dulu before naik teksi. kami xberkira, cumanya
senior2 pernah pesan..

"kalu naik teksi, bagi 2geneh je..jangan bagi lebih
nanti semua teksi jadi mintak harga mahal ngan budak2
malaysia"

Tapi hok penting lepah tubek dari teksi, aku pun gi
bayar ko dio melalui tingkap kereta, dale uje rintik2
air bergelora, aku pun jerkoh sekat2 nok bley2 buwi
duit tu..

"HARAMi!!" (pencuri lah mung nih!)

Deras kakloh, saem aku oyat, aku jerkoh bley2 tunjuk 
dengan jari telunjuk lepas buwi duit tu. senyak tipah belako, 
ngan pokcik hok duk tepi driver tu pun napok supo kejjuk.
mu xtau ko arab aku ore debbang, bekas pengawas
paling bekeng di maahad dulu?wakaka

Puah hati...scary sungguh arab loni, ngan
minoh arab hok gagoh perkasa tu pun dio berani
ngenak loni..takuk dah aku nok naik teksi berdriver
ore mudo.

Apooo nii...


Baru jah bukak blog, pah kejukkk...
apo ni blog ambe berlove love segala,
ngiga ko kak cunaaaaaaaa....ni. semale
dio ado tepon.

"hello malina, xonline ko?"

"xonline, bakpo?"

"kak cuna nok tukar wallpaper blog malina,
puah dohhh duk tengok hok tulo, xtukar2"

"heh?suka hati haha"

"marila id n password, nok tukar ni"

gtulaa serba sedikit paksaanrela dio pah aku 
pun bosey lajok, sebab nextweekk nok pekso
doh, makanya..

"ikut kak cuna laa..asal bukey gambar kartunn"

baru jah tengok ari ni, hadoiyyyaiii love love
la pulak dahhh...kak cuna tukar lainnn cepatt...

PS:aku nepik ko dio di blog dulu sebab dio xkelik
spital lagi maso ni. kak cuna, pulangkan wallpaper
lama dakuuu...:p

Sunday, January 6, 2013

Silent la terus




Doktor masuk, ngajar depey,
pah henset dio bunyi banyok kali,
gegey jugok la, pah dia reject call,
n sambung ngajar balik. kalu bunyi
sekali xpo, tapi bila dah 4 5 kali,
aku pun beraso pening, nok pahamkan
gapo hok dia ajar lagi, pah diselang seli
dengan ringtonenya yang membuatkan
satu kelas dengar..aaaaaaa

dalam hati duk ngepek...

"doktor..off la teruss ana peninggg ni"

pah dia sambung ngajar lagi dan lagi
selepas mereject calls. muka aku pun
dah bertukar jadi sesedo ibarat beledo.

"ok lah doktor, xpe xpe saya redho"

pahhhhh bunyi lagiii...dio pun nok gi
reject lagi call, hp terletak atas meja.
tiba2......

-
-
-
-
-
-

irama lagu lilin seorang guru berbunyi
dale kelas, dan pok2 ni pakat duk suko.

"yakkkkk!! henset aku..xingat nak off"

haha abis tang duk ngepek ko doktor. pah doktor
tu ppaling ko aku hok duduk di seat depey sekali
sambil2 reject call tu, aku ni berkalut serupo gapo
duk cari henset dale beg..pah dengar saem oyat 
alek belake..

"haha nok bunyi jugok henset dio tuh"

kurang hassam! haha
ganolah buleh terlupo nok silent..berat66

Saturday, January 5, 2013

Ikutku diriku



@Suka lagu stail veteren taste, dikir ter!
@Tak suka cito katun, suko cerekerama,
999, majalah tiga.
@Tak suka baca novel(sekat2 besar).
@Tak suka komik.
@Ngatuk tengok cite manggeris(english),
amat xsuka.

katonyo housemets.

"tuo lah awok ni"

"xsuka baca komik?xde life sungguh"

"pelik awok ni xsuka cito enggeris,
duk tengok cerekerama dio tuh"

"awok xtengok spongebob?biar betull"

fineeeeeee harharhar ikut ku diriku~ :D


PS:
1.bukan tua ok, tapi meced tu peting haha :D
2.twitter sudah deactivate, main blog n fb sudoh
la mekna! :D

Thursday, January 3, 2013

Wish




Sakni duk mesej ngan salah sore saem
baik, mesej2 tiba-tiba dio pun berkata
dalam nada separuh syahdu. 

"Na....mu tak wish pun befday aku huhu"

"Ya Rabbiii.."

"Xpo na, walaupun mu tak wish aku tau
mu ingat aku sokmo2"

hadoiyaii ambe ni bab2 befday paling la
nyanyukkk sekali, maahla saem sobat, befday
mok ayoh pun kadey2 xingatt, befday adik
adik pung pung lahh haha berat66 ma aku pun
pernah antar mesej bernada gurauan.

"Kak, xdok ore pun wish befday ma"

Olohhh sedehnyoo..aii nyanyuk xabis2, kadey2
abis tang buat reminder, pah bunyi la henset tu
bila sampai tarikh tersebut, tapi dey lagi aku 
beroyat..

"Oh pahni pahni aku wish, mesti ingat punyo!"

tengok2 pah ko esok pung xingat nak wish. kalu
di fb pulok kadey2 xnapok pung reminder befday
saeng2, makanya hari pun terbabas abihh sapa la
saem mari tegur di inbox.

#Abisss la kalu befday toklaki seksok pun wat
nyanyuk sedo gitu dih..kesokk ati ore tu, mengelap
ingus sore diri..waa~ siyenyolla..