Mekna

Sunday, March 31, 2013

Round forensic


Semale start masuk last Round untuk sesi 
tahun 2012/2013 iaitu Round Forensic and
Toxicology. dalam jadual oyat abis 3.30ptg
tapi semale dalam pukul 2ptg dah abis, penat
tapi sangat2 best. dalam banyak2 round, ambe
rasa round ni paling the best sebab xrasa boring
lansung. doktor duk ajar pasal DEATH and tunjuk
gambar2 mayat kat depan. rasa macam mulut ni
terlopong, takut pun ada..sapala xtakut mati?


Hok beraso bagai terkena renjatan elektrik bila
doktor ajar pasal SUDDEN DEATH dan doktor 
royat satu ayat ni...


"The angel of death come then U'll go back to 
Allah azza wajalla"


Erk...tersangatlah seriau. balik2 tersangatlah penat,
dan malam tu tido awal, dan oleh kerana duk tengok
banyok sangat gambar2 mayat dalam kuliah tadi, makanya
mimpi aku pun berunsur mayat jugoklah....hadoii..mimpi
naik muto prehhhhh derahh (bena di alam realiti xreti naik pung)
prehh pah lalu lah kut bowoh jambatan, lepas melepasi jambatan
tersebut, tiba2 jatuh sekujur mayat dari atas jambatan tu. aku pun
slowkan moto..tenung jah mayat tu..pah teruskan pres muto..takut woo 


Baru2 ni dapat berita seorang pelajar perubatan tahun 4 di
Universiti zagazig meninggal, sudden death sebab cardiac arrest.
innalillah wainna ilaihi raji3un.


Tua dan sakit bukan syarat mati,
Benarlah, mati adalah sebaik2 peringatan..

Kerana Dia Tuhanku



Ada seorang saem ambe meroyat sesuatu yang
membuatkan ambe xleh melupa situasi tersebut.


"Na..bakpo aku rasa mace 'biasa' jah hidup ni,
tengok ore2 lain pun serupo jah belako, kecik pah
besar, pah nikah, pah beranak pah tua pah bla bla,
lagutu jah..macam xdok cabaran lansung"


Aku terkedu sebentar. tiada cabaran? pah besar pah
nikoh pah beranok pah...jah?


Bagi aku, kito hidup ni keno ado 3soalan dalam pala.


Dari mana kita? 
~Kita datang dari Allah-
Di mana kita sekarang? 
~Kita di dunia utk beribadah bersiap sedia dengan bekalan.
Ke mana kita selepas ini?
~Kita akan kembali kepada Tuhan pada masa yang ditetapkan


Hidup bila ada matlamat, takkan pernah ada rasa boring,
yang ada cuma rindu dan cinta untuk bertemu dengan
Pencipta kita yang selama ini mencipta, menjaga, dan
menyayangi kita dengan sebenar cinta. bila ada rasa rindu
ingin berjumpa, pastinya kita akan berusaha untuk sentiasa
bersedia dengan segala ibadah dan kebaikan yang Dia suka,
dengan menurut segala perintah dan meninggal segala yang
dilarang.


Nikoh..pah beranok..tu di antara bentuk ibadah..nikah dan beranak
pun kena ada matlamat. bukannyo kato suko2 nok nikah pah beranok
sedozen, pah tua pah mati innalillah..kena ada AIM..untuk apa? 
bila diniatkan sebagai ibadah, mestilah AIM nya hanya untuk Allah. 


Misaley, nikah tu untuk menjaga kehormatan diri, supaya pandangan 
dan kemaluan lebih terpelihara, serta beranak tu untuk meramaikan
umat nabi dan mengajarkan islam kepada anak2..pah anak2 mengamalkan
islam dan mengajarkan pula kepada cucu2..pah cucu2 juga mengamalkan 
islam dan mengajarkan kepada cicit2..bukankah itu dikatakan sumbangan 
kita kepada islam untuk memperjuangkan agama kita? 


Dan kalau mati awal sekalipun iaitu menghadap Ilahi sebelum 
nikah/beranok/tua..at least kita ada misi dan visi mulia tersebut terpahat
 di hati, dan pergi menghadap Ilahi dengan tenang. Boringkah hidup 
jika 'destinasi cinta' itu yang menjadi matlamat hidup utama?


Hidup tiada cabaran lansung?


Bagi aku hidup di dunia la hok punya cabaran paling banyok. cabaran yang
dimaksudkan adalah yang berbentuk 'setaro mano kito buleh menahan
diri daripada hok Tuhe larang, dan setaro mano kito buleh turut segala
perintahNya'..kadang2 hati diberi ujian untuk memilih samada untuk turut 
kata2 Allah ataupun turut bisikan syaitan..tak pernah diuji/dicabar begitu? 
eh tipu tu.


"Tidak aku ciptakan jin dan manusia melainkan hanya untuk beribadah kepadaku"
(Surah Az-zariyat, 56)

"Katakanlah jika kamu benar2 menyintai Allah, maka turutilah aku nescaya
Allah pun mencintaimu dan mengampuni dosa-dosamu, 'Allah maha pengampun
lagi maha penyayang"
(Surah al-imran, 31)


...dan di akhir perbualan aku bersama saem tadi diakhiri dengan airmata titik
jernih dari matanya. matlamat2 tu aku pernah dengar dari senior2 yang banyak 
berjasa, juga banyak mengingatkan adik2 kepada Allah. TQ seniors :)

Pesanan khususnya untuk diri, dan kawan2.

Friday, March 29, 2013

Saye ko dok ko kakak



video

video

Maahla video huduh, guna henset cap aye jah etep. abaikan
soro kakok dio serupo matrock tuh kih sakik tekok. kalu rindu mesti 
tengok video2 adik bongsu ambe sore neh, rindu beraso nok ngenak2 
dio time dio duk main game, main game pah ceroh la budok ni sapa 
la ayoh ambe susuk laptop nok suruh dio wat kijo sekoloh. ambe pung
brehi pakso dio royat 'saye' ko ambe sebabnyo brehi bena stail jual
mahal kah3

"Saye ko dok ko kakakkkkkkkkkkkkk"




kelik haritu beraso cepatnyolla adik membesar, hilir molek 
siap ajok tengok cito kartun dale utube haha dulu dio kecik 
lagi manola pandai.

"Kak nok tengok cito gapo?ado belako dale utube kak" 
(bersungguh dio oyak serupo kak dio xhau gapo satu)

"Ikut adik la, kak xpo belako"


Time rindu lajak ginila, selaluh mari cerito di blog.

Thursday, March 28, 2013

Jalang2


Jalang2 bersama kawang2.






















Gambar paling kiri:mukoajokgocoh kih lapar perut kah3 (gura)


Sunday, March 24, 2013

3



















Usaha + doa + tawakal

Saturday, March 23, 2013

List



Tak clear tapi list tu banyok lah pung..makaney2 tersebut
dilist oleh seorang housemet hok excited dooh bila ambe 
ngiga gi meroyat..

"Sapo malas nok masok buleh suruh saya masok"

"Betul ko ni amalina..saya! saya!"

"Sep awok nok makey gapo..buleh order yer" (nebeng molek)

Pah abisnyo list..

"Sayo nok donut, kek coklat, nasik kerabu, nasik hujan panas tu!,
amalina..chicken chop! kek batik..triffle..kari ikan malina! 
sup tulang! ayam percik, nasik ayam..emm..ikan rebus goreng!!"

Uiks lebih2 pulok dio hahaha bukeynyo reti sangat pung bena,
tapi kut2 lagumano pung keno usoho biar pro jugokla sebelum
kelik masok ko bigbos nati..insyaAllah..terharu x bos? hehe

Thanx to my housemets, pembakar semangat betulla :D

Thursday, March 21, 2013

Berat 66


Semalam, bila tiba di satu program,
kelihatan ramai sungguh junior yang sudah
lama tidak ketemu, menerima 3 soalan yang
hampir sama..

"Eh kak ina kenapa nampak kurus ni?"

"Hah?"

"Tapi kak Qiqi oyat, kak ina memang nampak kurus
tapi berat jugok kan? berapa berat kak ina"

Haha baso Kak Qiqi nih. takpo berat asal healthy weight
okay! :P lepas abis program tu budok tu masih tidok puah
hati..tanya lagi..

"Kak inaa..bakpo napok kurus ni"

"Sebelum ni kak ina napok gemuk ko?"

Haha memey kantoila berisi time winter break tempoh hari.
ado jugok hok perasan ambe berisi berat naik sampai 56.3 kot
kah3 xrajin hayat. tapi koya nok diet dengan memakan nasik 
sekali sehari dan sup sayur di malam hari tapigakkk habuk pun
tarak..malas eh nok diet2 wat lapar perut ambe jah haha
tapi lepas pado tu turun 2kilo selepas mengurangkan sikir kadar
pemakangnan. tapi bak kato saem2 rapat..

"Comei la mu berisi sikit, xpayah duk kurus sangatlaa..uduh"

Last sekali maso nok gi ambik kasut di luar. terjumpa seorang
Kak Ji.

"Bakpo nampak kurus ni amalina"

"Eh bakpo pakat tanyo gini ni"

Sekalo bila ore2 tanya gini, menunjukkan aku loni sudoh berada
dalam fasa merunsingkan diri sebab nok exam exam exam, endround
exam dan final exam hok bakal berlaku dale masa 2 bule lagi..adoi
pernah satu tahun, before exam berat 55, lepas exam berat jadi 49,
dan lepas exam pun kelik malaysia, sanak sedaro pakat tanyo 
bakpola kurus sangat ni.

Sedeh sep dio kelih mace ingat aku tok cukup make pulok di mesir
ni kah3 jadual final exam sudoh tubek..kenaling kaklos, abis exam 
22/7, mitok2 lah bereh belako pah kelik dengan senang hati...amin!

Bila exam nok terjadi, sekalonya segelas nescafe susu dah memadai
untuk menemani dari pagi sampai 6petang, male tu baru kalut cari
nasik. lapar2.

Oh kelate, kepok gotey, nasik kak wok, nasik kukus atah bazar, 
ambe amat merindui kalian..oh durian..air terjun jeram linang
dll..

Tuesday, March 19, 2013

UAI




Bagaimanakah cara menempah tiket ke syurga? Iaitu dengan taat pada Allah, 
taat pada Rasul, dan taat pada suami. Mereka inilah wanita VVIP akhirat kerana 
mereka boleh pilih mana-mana pintu syurga yang mereka suka.

> Ustaz Azhar Idrus <


:)


Monday, March 18, 2013

Kerey busuk



Endroung exam for ENT ado dale 7butir
hari jah lagi, sangat sedikit beraso mace
xdey nok ngambak, stress bley sengehh la
napok gayonyo ambo kali nieh.

Sengeh po kerey busuk,
sakik palo abis berkerut dahi2,
berguling bating segala buku,
xtahu nok baco hok mano so,
aku pung berguling bating sekali,
terrrakk doh ore kato,
aku lari celudaw try menghambak,
tapi apokan daya bertimbunnya ia berlapis2,
orang kata kalu mengadu ko mok akan lega belako,
tapi aku bukang jenis suka share cerita sedih dari kejauhan,
aku takuk mok beraso rusingnyohlaweh ko anok dio sore ni,
cukuplah perit dirasa diri sendiri,
dalam pening ku membayangkan muka mu ibu,
lalu bergenang airmata,
amat melegakan segala susah hati,
wajah ibu, wajah ku kenal paling menenangkan
dalam hidup.

"..bersama kesusahan ada kemudahan" 

Ayat pujukan Allah yang sentiasa berjaya memujuk hati ini.
tq Allah, al-khalik :)

Saturday, March 16, 2013

Tudung terjun



Pada tahun lepas, ambe menjemur kain 
yang telah dibasuh, pah lepas kering nok
angkat kain tuh, makanya terjatuh lah 
sebutir tudung ambe hok amat ambe kasihi
sebab warnanya adalah warena koko yang
sangat comeyyy.lepas jatuh tu ambe buat
rilek dulu, "petang2 sikik la ambe turun ambik
mugonya malas nok turun lagi", bila turun nok
g cari tu gakk, hiley dohla. padey muka.

Lepas pado tu ambe pung g tanya tuan rumah
ambe..ambe translate laluh kut kelantawi.

"Pokcik ade napok dok tudung saya jatuh bla bla.."

"Takdok..nati sayo try2 cari. kalu takdok saya 
belanja tudung baru ye"

"Eh takpelah"

"Takpela saya belanja"

"Eh takpe2"

Dan baru2 ni pulak, dia menyebut kembali kes tudung
di zaman jakpar tonggek tahun 2012 tersebut.

"Awok ingat amalina pasal tudung awok hok jatuh?"

"Hah?ye ye ingat"

"Marila saya belanja tudung baru, kita gi sama2"

"Eh takpelah pokcik, bukan salah pokcik pun tudung
saya jatuh"

"Saya tahu bukan salah saya, tapi takpelah saya belanja"

"Eh takpelah"

"Kenapaa?? tudung yang macam awak pakai tu saya nampak
banyak di Awal Bahr"

"Eh xdok di mesir ni, only di malaysia" (mano ado ore jual bawal
di mesir)

"Eh ade....saya nampak" (yakk ngaruk pokcik ni)

Letih doh ambe xtahu nok konar kut mano, last sekali.

"Takpelah pokcik, saya toksey toksey, timo kasih deh"

Lepas oyak tu napok muko pokcik tu mace siyye jah,
haish sero bersaloh la pulok. pah ambe pung tutup pintu
selepas membuwi salam.. assalamualaikummm..

-_- Baiknyola pokcik rumah ambe, betapa bertuahnya kami,
rumah ore lain mano ado tuan rumah sebaik ini (y) (y) (y)

Friday, March 15, 2013

Mok sayo bekeng




Tengok gambar ni tetiba jjadi teringat ko
ma ambe. ma ambe seorang yang tegas plus
bekeng lah pung kih2 bekeng pung sebab anok
sulung dio ni jenis degil keras palo. dulu la duluuu...

Keh3x

Dari dulu sapa loni, seorang abe tiri ado di rumah
ambe, namo dio Iwe. dulu duk bersekoloh rendoh
sekali, bila masuk maahad, ambe masuk maahad 
puang dan dio pulok masuk maahad jatang.. 

Bila cukup umur time berusia 13tahun iaitu form1,
makanya ambe pung kena start menutup aurat la
dalam rumah sebab abe tiri ado. oh maso tu ujiang
dio hebak gitumo. mujola ado mok ambe hok bekeng
tu. dio la hok nasihat ambe slow2. imejin lah nok gi
dapur pung kena pakai gitu, nok g jambey pung, nok gi 
study dan tengok tv pung. bukey seney nok pakai
tudung sokmo, kadey2 tercabut jugok. tapi takuk ko
mok ambe weyy, ketar palo lutut kalu ustajah norminah
jerkoh.

Lepas lama2 tu beraso beyso doh, kalu si abe tiri terkelih
ambe tak pakai tudung secara tidok sengaja  di dapur pung
ambe akey jjadi nok maroh... "bakpo mari dapur nyoooo"

Lepas besar sikik tu, naik form3 jadi buat onar banyok sikik,
aku raso dalam banyok2 tahun sepanje kehidupe, form3 lah 
paling aku buahh sekali tapi atleast tudung tu alhamdulillah
dohla, tapi stat maso tu beraso comelnyooo kelih sepupu2 
pakai jeans dan baju tshirt hok tidok besar gedabak serupo 
hok ma ambe beli sokmo2, sokmo beli hok besar 'bah', nok 
etek hok singkat sikit haha berat66

Pah gi la beli senyak2 baju hok singkat sikik, xdokla seksi
mano cumanya tidok besar gedabok supo sekalo haha beli
sebutir jah pung warna meros tapigak keno jerkoh jugok. 
time jerkoh ma ambe memey kecek bekeng banyok sikik.

"Kalu aku tengok lagi pakai baju tu, aku gi ambik bakar 
senyap2 laa"

Gulp~ telan air liyur.

"Tak payah duk beli seluar jeans..pakai seluar slack jah"

"Seluar jeans hok straight cut la ma, bukan hok ketat"

"Aku kato tidok buleh, tidok buleh la"

Gulp~ takuk wey nok terkecing sero.

Disebabkan kena pakai seluar slack dengan baju tshirt hok besar
gedabok tu, makanya aku pung beraso bolok lah pung doooh, 
makanyo ambe beraso pakai baju kurung lagi comel daripado
pakai supo sakni haha makonya napok mok aku supo gumbira lah.

Tapigak ujiang nyo pulok maso tu, beraso cool bila 2 bucu tudung 
hok berado di depan tu ambe sebar ke belakang, makanya tidok
menutup dada lah, stuking pung tak pakai. sampailah terbaco artikel
pasal balasan hok dikenakan kepada perempuan2 hok tidok menutup
dada dengan kelubung iaitu "akan digantung 'tersebut' dengan cangkuk
panas". Lupa dah hadis penuh dia gane.

"Hendaklah mereka(perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi
dada-dada mereka" (An-nur, ayat31)

Makanya, ambe pung serik la. Pah kes stuking tu memey payoh la wey
haha sokmo maley2 before nok tido mesti duk miker..

"Uduhla pakai stuking, Ya Tuhe, aku buleh tutup hok lain tapi bulehko
kalu Tuhe mengampunkan kaki aku..so jah so jah..kaki jahh..so tu jah"

Berkata dale hati serupa duk pujuk2 gitu haha beraso lucu kalu ingat balik.
pah marinyo miker..

"Kalu tak tutup kaki, walaupun sebutir jah, serupo tak tutup aurat jugok
la sebab tak sempurna menutup"

Juz like macam pakai tudung tapi pakai baju lengan pendek, makanya sama
level jah sebenarnya dengan orang free hair pakai skirt pendek sebab dua2
tak menutup dengan sempurna. tu cara aku fiker lah sebab mazhab syafi'e,
menutup kaki itu wajib.

Jarey2 share pengalame hidup dari kecik sapa tua apa salohnyo dih,
mari tudung hok mano patut,
semuga kita istiqamah selamanya sampai keno pakai kain kapan,
redha Allah yang utama tu yang penting :)

PS:TQ mum for everything!!
tanpamu ibu ambe tak tahu la akey jaddi gapo ko diri ambe loni.

Thursday, March 7, 2013

Tonsillectomy























Before masuk operation room, pakai topeng
sebutir ikat kut belakey, jjadi ninja semeta,
pah pakai sarung/supik kasut, pakai white coat
dan siappp...

Maka masuklah kami berenam ke dalam operation
room untuk tengok Tonsillectomy secara live. ianya
bermaksud 'membuang palatine tonsils hok terdapat
di dalam oropharynx'.

Seorang budok lelaki alohla comel dooh diletok di 
atas katil bedoh, muko dio cemas bedooh sambil2
menengok ore duk basuh perkakas2 bedoh molek2
duk tepi dio. siyye dio, pucat molek.

Maso tu ado dale 3 4 orang doktor kot kalu tak 
silap..doktor anesthesia duk sibuk cocok ubat 
pelali kepada budok tersebut. doktor2 lain siap
duk bual2 lagi tu, macam duk kedai kopi pun ado
membuatkan aku beraso kompius..

"Eh betul ko aku duk dale operation room ni,
rilek molek sep arab ni"

Budok tu pung tibo2 jerik, bley2 duk tengok lampu
atas palo dio..cemas molek napok..doktor2 pakat
duk menenangkan dio bley2 buat lawok gapo xhau.
akhirnya budok tu tidok menyedarkan diri.

Masa duk buang tonsils tu pung doktor rilek lagi duk
bbual gapo lah xtahu, bley2 suko pah ado jugok duk
jawab talipon haha ganah molek hilir tabik getar eh.

Wednesday, March 6, 2013

Duo orang pokcik


















Di halaman dekat2 rumah ni, ambe
baik jugokla dengan 2 orang pokcik
arab ni. 2 orang ni dulunya tersangatla
baik, sokmo duk kecek2 sekali di waktu
petang hari. tapi sejak duo menjok ni
pok2 dio tidok berkerencek sekali doh,
ambe pung pelik jugokla, sekalo kalu
on da way kelik kuliah tu, bila napok
pok dio duk borak2 tepi kedai runcit,
aku akan sengeh. deras2 ambe berjalan 
kangki sebabnyo sorang di antara pokcik2
tersebut amat mesra dan suka ajok bbual.

"Amalina amalina amalina...", katonyo dari jauh.

Aku pung buat2 lorat kah3 Mereka diberi nama
pokcik doloh dan pokcik mamat, bukan nama
sebenar. pokcik doloh tulah hok mesra yang
amat, letih kaklos dengar dio bbual..erk.
makanyo sakni berkecek ngan pokcik doloh
pasal mesin air dumah ambe, dio duk explain
macam2..aku dengor jahla bley2 angguk2
geleng2. tibo2 jjadi beraso nok tanyo pasal
dio dengan pokcik mamat tu. ambe translate 
kut kelantawi selaluh la seney.

"Buleh ko ambo nok tanyo pokcik sesuatu?"

"Gapo amalina?" (bley2 buat muko pelik)

"Bakpo ambo lamo doh xnapok pokcik doloh gi bbual
dengan pokcik mamat" (nebeng sungguh mekna)

"Oooo dio tu brehi kecek buruk pasal orang ramai.
sayo nasihat doh banyok kali tapi dio xdengar jugok.
pah ado suatu ari tu, pokcik dengar dari saem pokcik
hok lain bahawasanyo pokcik mamat tu bercerita2
buruk pasal pokcik jugok.....bla bla"

Hooh..ambe angguk jah duk dengar cerita panjang 
lebar pokcik doloh..beraso serupo seorang kaunselor
duk mendengar luahan hati pokcik doloh. sekalo duk
jjadi kaunselor kepado saem2 jah, harini hilir sikit
jadi kaunselor kepado pokcik arab haha

Tapinyo ambo ni kaunselor tidok bertauliah la, sepatutnya
ambo senyak jahla time dio meluoh rasa tidok puas hati
tu, tapigak ambe gi bersuara pulok doh..siyye dio, mace
frust ado jugok.

"Pokcik doloh..jange mudoh percayo ko saem pokcik hok
kato pokcik mamat mengato bendo buruk ko pokcik doloh,
kemungkinan dio tu adalah penipu"

"Eh dok...ramai doh ore kato dio gitu.....bla bla bla"

"Sayo tak percayo ko pokcik doloh selagi sayo tidok
dengar sendiri dengan telingo sayo pokcik mamat duk
kecek buruk pasal ore" (nebeng molek aku pun)

"Awok memey lah xkan buleh dengar dengan telingo awok
sebab awok keno rapat dulu dengan dio baru dio akan cerito2
ko awok"

"Takpolah pokcik doloh, bo lah kito kecek pasal pokcik mamat"
(aku takdok modal nok kato gapo doh)

"Gini amalina..kalaulah misalnya sayo ni baik sangat ngan awok,
tapigak alek belakang sayo duk kecek buruk pasal awok, awok
raso baik or buruk gitu?" (dio buat perumpamaan pulok)

"Buruk..tapi sayo akan maafkan pokcik" (aku sajo jah manas line)

"Hmmm.." (stress napok pokcik doloh)

haha sekian sajo al-kisoh daku menjadi kaunselor tidok
bertauliah, siyye ko pokcik doloh..sobs2 Panjang lagi dialog
tu tapi ambe ringkas2kan jah.

#maaf pokcik, ambe takkan percaya cerita hok dicerita
oleh sebeloh pihak saja.
#sebelum ambe percayo ambe keno selidik betul2 dulu,
takuk2 matlumat tu saloh, tapi ambe tiado minat nok menyelidik hihi
#berbaiklah kembali wahai pokcik2.

"Wahai orang2 yang beriman, jika datang kepada kamu seorang
fasik membawa sesuatu berita maka selidikilah (untuk menentukan)
kebenarannya, supaya kamu tidak menimpakan sesuatu kaum dengan
perkara yang tidak diingini dengan sebab kejahilan kamu (mengenainya)
sehingga menjadikan kamu menyesali apa yang telah kamu lakukan"
(49:6)

..tiada sambungan hehe

Tuesday, March 5, 2013

Musyrif1




Musyrif di sini diberi makna seorang jejaka
yang diberi tugas untuk meneman sekumpulan
wanita bila ada urusan di malam hari. sekalo bila
ada urusan di malam hari, kami akan menalipon
sep2 gagah perkasa untuk dijadikan bodyguard
kah3 hiperbola molep ayat tu. bila sampai di
tempat urusan, makanya sebutir perkataan akan
tubek dari mulut kami.

"Mokasih"

Kejadian tempoh hari di mansuro membuatkan aku
beraso peliknyo seketika sebabnyo first time kot 
berkecek dengan musyrif sebanyak banyak2 butir
perkataan. tajuk cerito harini adalah musyrif cute.
kakaka

Di male itu ambe bersama kak cuna and diba ada
urusan di rumah senior hok terletok agok jauh dari
rumah kak cuna. lepas berjanji dengan musyrif 
tersebut, makanya kami tunggu la dio kelik sejid
dulu. kami tunggu cegat bowoh bangunan rumah
kak cuna. tunggu punya tunggu...maka muncullah
seorang budak tersengeh2, epul diberi nama,
budok 1st year rupanya, kami pung beraso tuo molek
lah pung malam tu gak pong eh eh..godio ni?

Makanya naikla van..kami bertiga duduk di seat paling 
belakang..epul pulok duduk di seat hok berada di
depan kami. tiba2....ado arab duk baloh nok bergocoh
tapi dihalang oleh saem2 dia, betul2 tepi van tersebut,
kami tengok live dari cermin van..uish pongoh molek
muko sep2 dio..ambe kelih dengan butir mata ambe 
sendiri! #stail bersungguhhae.

Pah musyrif tu pun mengensot slow2 dan ppaling palo
dio ke balakang untuk berkencek something kepada
kakok2 di belakang. kurang jelas bunyinya, tapi hok
aku pehe gini la, kot.

"Nok turun ko kak?"

Aku jjadi nok sukko. yak sepatutnya wanita2 la hok
nakuk..adik gak eh..takpola kasi chance sebab dio
baru jah sapa mesir, duk mesir tak sapa setahun pun
lagi. aku pun jawab bley2 suko.

"Takpo..pahni dio brenti la baloh"

Rilek molek mekna sazlan key tuh..ork aloh hilir molep!
mekcuna dan diba pung geli hati jugok. pah tigo2 duk
suko..pah musyrif cute pun sengeh.

Pah tibo-tibo...(bersambung)

AAA




o_O aaaaaaa..AAA..aaa..

Banyok bendo nok cerito,
tapi takdok banyok masa nok menaip,
update blog tu kawang2,
ambe di sini setia menskodeng :D