Mekna

Monday, January 28, 2013

Cuti cuti


Start cuti winter break terus gi mansuro rumah kak cuna, 
menulong geng2 nasik kerabu menyediakan nasik untuk 
maulidur rasul..:)



Pah gi Air terjun @Fayoum pulok, sakik orat membikin nasik
kerabu tak abis lagi lalu menamboh sakik orat menaiki van
ke Fayoum, fuhhh dohla jauh lajok gak pung, hampir 7jam
perjalane baru sampai.


 
Ni lah satu2nya air terjun hok terdapat di bumi mesir, sohor
tu gak tempat ni di kalange ore2 mesir. kalu pok dio mari malaysia
kejjuk bakali tengok jeram line sep kito..jjadi model meta




Model air terjun ala2 titanic :D
























Berhadapan tasik Qarun, tu la tasik hok Allah tenggelamkan
harta si Qarun dulu. dio dulu asalnya pengembala kambing,
pah gano tahu buleh jadi kayo, bila jadi kayo dio jadi agah,
xsey bayar zakat and so on. makanya Allah tenggelamkan
harta2 dia yang banyak tu lalu menjadi tasik. luas kot tasik
tu. dengar kabar, sapo2 hok menyelam nok gi cari harta
dale tasik tu mesti hilang ore tu xtau pah mano.






dengar kabar jugok, harto dio memey banyok, kunci bilik tempat
simpan harta dio sajo buleh diangkut dengan 100ekor unta. fuhh
tu baru kunci, memey banyok sengoti lah harta qarun ni.



Ke cairo pulok..memey merantau abislah dengan Kak cuna, terjupo
budok2 hensem ni dale van on the way ke cairo, buas sungguh hok
tengoh tu, Mohsein namonya. dari kiri, Ziyad, Mohsein, Yusof :D



Gi Cairo bena semata2 nok gi tengok Ucop(Yusof) yang kacak!:D
ni anok sepupu, Kak Yan..husband dia duk Cairo, makanya dia mai
bercuti di mesir meta sementara cuti masih ada :D bertolak pagi ke
cairo, pah kelik before maghrib, kejap sangat tak puah main ngan
Ucop..xpo nanti Ucop nak mai tanta pulak :D 

Harini nok merantau ke Tanta pulok,
angkut kak Cuna gi dating tanta pulok :p 
mari merantau sementara cuti masih ada :D

2 comments:

Im happy being alone said...

kecik jah air terjun dinung.. mari malaysia dah mesti pakat kejut..hehe.. comeynyo ucop..

InaSazlan said...

memey kejjuk kkanja la dop..ucop memey comei dn hensem hehe