Mekna

Thursday, March 21, 2013

Berat 66


Semalam, bila tiba di satu program,
kelihatan ramai sungguh junior yang sudah
lama tidak ketemu, menerima 3 soalan yang
hampir sama..

"Eh kak ina kenapa nampak kurus ni?"

"Hah?"

"Tapi kak Qiqi oyat, kak ina memang nampak kurus
tapi berat jugok kan? berapa berat kak ina"

Haha baso Kak Qiqi nih. takpo berat asal healthy weight
okay! :P lepas abis program tu budok tu masih tidok puah
hati..tanya lagi..

"Kak inaa..bakpo napok kurus ni"

"Sebelum ni kak ina napok gemuk ko?"

Haha memey kantoila berisi time winter break tempoh hari.
ado jugok hok perasan ambe berisi berat naik sampai 56.3 kot
kah3 xrajin hayat. tapi koya nok diet dengan memakan nasik 
sekali sehari dan sup sayur di malam hari tapigakkk habuk pun
tarak..malas eh nok diet2 wat lapar perut ambe jah haha
tapi lepas pado tu turun 2kilo selepas mengurangkan sikir kadar
pemakangnan. tapi bak kato saem2 rapat..

"Comei la mu berisi sikit, xpayah duk kurus sangatlaa..uduh"

Last sekali maso nok gi ambik kasut di luar. terjumpa seorang
Kak Ji.

"Bakpo nampak kurus ni amalina"

"Eh bakpo pakat tanyo gini ni"

Sekalo bila ore2 tanya gini, menunjukkan aku loni sudoh berada
dalam fasa merunsingkan diri sebab nok exam exam exam, endround
exam dan final exam hok bakal berlaku dale masa 2 bule lagi..adoi
pernah satu tahun, before exam berat 55, lepas exam berat jadi 49,
dan lepas exam pun kelik malaysia, sanak sedaro pakat tanyo 
bakpola kurus sangat ni.

Sedeh sep dio kelih mace ingat aku tok cukup make pulok di mesir
ni kah3 jadual final exam sudoh tubek..kenaling kaklos, abis exam 
22/7, mitok2 lah bereh belako pah kelik dengan senang hati...amin!

Bila exam nok terjadi, sekalonya segelas nescafe susu dah memadai
untuk menemani dari pagi sampai 6petang, male tu baru kalut cari
nasik. lapar2.

Oh kelate, kepok gotey, nasik kak wok, nasik kukus atah bazar, 
ambe amat merindui kalian..oh durian..air terjun jeram linang
dll..

2 comments:

Idil Farhan said...

berat kakloh sapa 56.3kilo nah.berat pado kawe

InaSazlan said...

standard doh utk ore tinggi po kawe