Mekna

Tuesday, March 5, 2013

Musyrif1




Musyrif di sini diberi makna seorang jejaka
yang diberi tugas untuk meneman sekumpulan
wanita bila ada urusan di malam hari. sekalo bila
ada urusan di malam hari, kami akan menalipon
sep2 gagah perkasa untuk dijadikan bodyguard
kah3 hiperbola molep ayat tu. bila sampai di
tempat urusan, makanya sebutir perkataan akan
tubek dari mulut kami.

"Mokasih"

Kejadian tempoh hari di mansuro membuatkan aku
beraso peliknyo seketika sebabnyo first time kot 
berkecek dengan musyrif sebanyak banyak2 butir
perkataan. tajuk cerito harini adalah musyrif cute.
kakaka

Di male itu ambe bersama kak cuna and diba ada
urusan di rumah senior hok terletok agok jauh dari
rumah kak cuna. lepas berjanji dengan musyrif 
tersebut, makanya kami tunggu la dio kelik sejid
dulu. kami tunggu cegat bowoh bangunan rumah
kak cuna. tunggu punya tunggu...maka muncullah
seorang budak tersengeh2, epul diberi nama,
budok 1st year rupanya, kami pung beraso tuo molek
lah pung malam tu gak pong eh eh..godio ni?

Makanya naikla van..kami bertiga duduk di seat paling 
belakang..epul pulok duduk di seat hok berada di
depan kami. tiba2....ado arab duk baloh nok bergocoh
tapi dihalang oleh saem2 dia, betul2 tepi van tersebut,
kami tengok live dari cermin van..uish pongoh molek
muko sep2 dio..ambe kelih dengan butir mata ambe 
sendiri! #stail bersungguhhae.

Pah musyrif tu pun mengensot slow2 dan ppaling palo
dio ke balakang untuk berkencek something kepada
kakok2 di belakang. kurang jelas bunyinya, tapi hok
aku pehe gini la, kot.

"Nok turun ko kak?"

Aku jjadi nok sukko. yak sepatutnya wanita2 la hok
nakuk..adik gak eh..takpola kasi chance sebab dio
baru jah sapa mesir, duk mesir tak sapa setahun pun
lagi. aku pun jawab bley2 suko.

"Takpo..pahni dio brenti la baloh"

Rilek molek mekna sazlan key tuh..ork aloh hilir molep!
mekcuna dan diba pung geli hati jugok. pah tigo2 duk
suko..pah musyrif cute pun sengeh.

Pah tibo-tibo...(bersambung)

2 comments:

Idil Farhan said...

Ah xkeno style sambung gitu.pok arab ni bolok semace la.punoh imej molek

InaSazlan said...

..xpo bolok asal idung macung..eh gapo ni